Nieuws

Komatsu krijgt internationaal de hoogste score voor de reductie van de uitstoot van broeikasgassen

Komatsu Ltd. werd onlangs verkozen tot één van de meest geavanceerde bedrijven wat de inkrimping van de uitstoot van broeikasgassen aangaat. Dit blijkt uit het verslag Global 500 Climate Change Report 2013 van CDP, waarin Komatsu wordt aangeduid als een internationaal topbedrijf voor de inspanningen die het bedrijf levert inzake de reductie van de uitstoot van broeikasgassen in zijn productie- en toeleveringsketens.CDP beoordeelt de bedrijfsinformatie op een schaal van 100 punten en deelt de bedrijfsprestaties in vijf categorieën in: A, B, C, D en E. Komatsu behaalde 95 punten in de Climate Disclosure Leadership Index en een A in de Climate Performance Leadership Index. In de industriesector was Komatsu het enige Japanse bedrijf dat met een 'A' score bedeeld werd.

Komatsu beschouwt inspanningen voor het milieu als één van zijn prioriteiten, aangezien die tegemoet komen aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het bedrijf en ze een duurzame groei garanderen. Op basis van dit engagement, levert Komatsu intense inspanningen om de eigen impact op het milieu te verlagen, inclusief de reductie van de uitstoot van broeikasgassen, en dat in alle facetten van zijn bedrijfsactiviteiten.

CDP analyseert en beoordeelt de bedrijfsinspanningen en -prestaties van de 500 grootste ondernemingen ter wereld (marktkapitalisatie) met betrekking tot hun aanpak van de globale klimaatverandering en geniet wereldwijd het grootste vertrouwen onder investeerders voor beoordeling van engagement van bedrijven uit de privésector inzake globale klimaatverandering.

* CDP, in 2003 ontstaan uit een onafhankelijke not-for-profit organisatie (NPO) in het Verenigd Koninkrijk, ontwikkelde het programma dat wereldwijd het meest gebruikt wordt om  bedrijfsengagement inzake globale klimaatverandering te beoordelen. Vandaag geniet CDP de steun van 722 institutionele investeerders met 87 biljoen dollar aan activa. CDP verstuurt jaarlijks standaard onderzoeksvragen met betrekking tot de klimaatverandering naar de grootste bedrijven ter wereld en zamelt hun antwoorden in om ze vervolgens te evalueren.