Nieuws

Komatsu lanceert nieuwe dash 7 wiellader van vijf ton

Komatsu kondigt de commercialisering aan van een nieuwe wiellader met klein vermogen. Het gaat om het WA70-7 model dat is uitgerust met een nieuwe Ecot 3 - EPA Tier III - Stage IIIA motor van 36,9 kW (50 pk) die voldoet aan de Europese emissienormen. De Komatsu machine garandeert topprestaties en een grote brandstofefficiëntie, terwijl de uitlaatgasemissies en geluidshinder ver beneden de opgelegde grenzen blijven.

Naar het voorbeeld van het "serie 6" model dat deze nieuwe machine vervangt, is ze voorzien van een 'Easy Fork' met grote hefhoogte die een "Z" kinematiek met parallelle armen combineert, waardoor ze als heftruck van grote capaciteit gebruikt kan worden. Bovendien wordt ze standaard geleverd met een hydraulisch snelkoppelingssysteem voor een snelle wissel van toebehoren (vorken, borstels, overslagbakken, grondbakken en 4-in-1 bakken).

Op de wiellader is ook de meest recente KOMTRAX® technologie geïnstalleerd die informatie omtrent de machine doorgeeft via een beveiligde website. Het KOMTRAX vlootbeheersysteem vergroot de beschikbaarheid van de machines, verkleint het risico op diefstal, laat toe een diagnose op afstand te stellen en stelt BIA in staat de onderhoudsbeurten proactief te plannen.

De bijzonder compacte machine is perfect geschikt voor werken in krappe ruimten. Tot slot, wijzen we nog op de goede bereikbaarheid van de verschillende onderdelen voor een vlotter onderhoud, dankzij de kantelcabine. De Komatsu machine garandeert topprestaties en een grote brandstofefficiëntie, terwijl de uitlaatgasemissies en geluidshinder ver beneden de opgelegde grenzen blijven.